15 Şubat 2014 Cumartesi

Doğal Yaşam Parkına Ziyaret

Çocuklara bir kaç haftadır sözüm var. Hava yağmazsa hayvanat bahçesine gideceğiz. Cumartesi günü hava kapalı ama yağacak gibi durmuyor. Bizim için evden çıkmayı başarmak en önemli aşama. Genellikle kendimizi dışarıya attığımızda yapacak bir şey buluyoruz ve hep beraber mutlu bir şekilde dönüyoruz.

Bizim için çocuklarla beraber bir şey yapmanın kilit noktası fiziksel bir aktivite yapmak. Yani yürüyecekleri, koşturacakları ve oynayacakları ama bizimde içinde olduğumuz bir faaliyet planlamak gerekiyor. Çocuklar ne kadar yorulursa o kadar kendilerini mutlu hissediyorlar.

Doğal yaşam parkı İzmir'de yaşayan ve çocukları olanlar için büyük bir ayrıcalık. Ulaşım çok kolay. Çanakkale'ye giden otobandan çıkıp kolaylıkla ulaşılabiliyor. Park çok geniş bir alana yayılmış ve hayvanlar nispeten özgür ve daha iyi koşullarda. Çevre düzenlemesi de oldukça başarılı. Küçüklüğümüzde kültür park içersinde Hayvanat Bahçesi vardı. Ziyaret ettiğimizde hayvanları gördüğümüzde heyecan duyuyorduk ama onların kötü koşullarına üzülüyorduk.

Kişi başı 3 TL vererek girdik. Bizimkiler 6 yaşına kadar bedava girecekler. Tura yanlışlıkla ortadan başlamışız. İlk flamingoları görüyoruz. Ada başta biraz çekingen ve ürkek davranıyor. Hayvanların bulunduğu alanları çevreleyen çitlere pek yaklaşmak istemiyor. Hayvanların çitlerden geçip gelemeyeceğinde ikna olduktan sonra korkusunu yeniyor.


Tropikal merkez en çok ilgilendikleri yerlerden birisi oldu. Serin havadan nemli ve sıcak havaya girmek kışın zevkli bir şey.




Gittiğimizde timsah hareketsiz yatıyordu


Winner, Begümcan ve evlat İzmir hep beraber dışarıdaydı.


Güzel havanın keyfine en çok ayılar varıyorlar sanırım.


At çite doğru yaklaştı. Can cesaretini toplayıp sevmek istedi.







O kadar yol yürümemize rağmen çocuk parkında oynamaktan geri kalmadılar.


Park Haritası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder