23 Mayıs 2015 Cumartesi

Ada'nın kulağı delindi


 Haftasonu Konak'a gidip hem sahilde bisiklete binip hem de Kızlarağası'nın olduğu yere gidip Ada için istediği bir kaç bilezik ya da kolye almaya karar verdik. Gümüşçülerde binlerce seçenek arasında Olcay ve Ada bir şeyler bakarken bir dükkana daldılar. Ada ne zamandır kulaklarını derdirmek istiyordu. Okulada arkadaşından gördükçe etkileniyor ve her kız gibi takıp süslenmek istiyor. Bu zaten beklediğimiz bir şey.




Olcay bu kulak delme işinin en temiz ve düzgün nerede yapabilir diye araştırıken ada girdiği dükkanda kulağını deldirmek istedi. Ani verilen bir kararla ilk kulak delindi. Kulak önce bir kalemle işaretleniyor. Delik yerleri düzgün ise sonra uyuşturucu sprey uygulanıyor. Bir telik tabancası ile ani bir hareketle kulak deliniyor ve geçici bir küpe kulağa takılıyor.

Ada ilk kulaktan sonra canı acımış olmalı ki ağlamaya başladı. Bir kulak delik biri değil olmayacağı için annesi ve dükkandaki ablaların ikna etmesi sayesinde ikinci kulakta delindi. Daha sonra geçici küpeler yerine kullanmak üzere kendine mor bir küpe seçti.

Sonra Kızlarağası hanının ortasındaki yerde oturduk. Gevrek alıp ayran ve limonata eşliğinde yedik.

Ada ile Olcay dükkanlara dalmışken biz de Kızlarağası etrafında epeyce bir tavaf ettik Can'la beraber. Renkli sabunlar Can'ın ilgisini çekti. Sabun olduğuna pek inanamadı.

Saat kulesinin önünden tekrar arabamıza döndük.

Arabadaki bisikletleri çıkartıp Konak iskelesinin karşısındaki basamakları aşırdık.


Sahil kenarında bisiklet binmek çok hoşlarında gitti.




O kadar çok bisiklete bindiler. Haliyle susadılar tabiki

Kapanışı annemlerde yaptık. Kalan son enerjileri ile fındık kırıp yediler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder