10 Nisan 2016 Pazar

Keçilerle birlikte başka bir doğa yürüyüşü

Yürüyüş ekibi; dede, ikizler, anne keçi ve ikiz keçiler

Bizimkiler özgürce oynayabildikleri için köye gitmeye bayılıyorlar. Arabanın bagajında onları oyalamak için bir sürü oyuncak var. Kum oyuncakları, top, bisikletler, frizbi, kitaplar her şey mevcut. Açık havada piknik yapmayı çok sevdikleri için peynir, zeytin, gevrek, meyve her zaman yanımızda olur. Koşturmaca ve saklambaç gibi oyunlarda her hangi bir oyuncak gerektirmediğinden her zaman oynanabilir.



Bu gidişimizde uçurtma uçurmayı denedik ama ipimiz yeterli gelmediğinden bir başka sefere erteledik.


Her gidişimiz de muhakkak bir orman yürüyüşü yapmaya çalışıyoruz. Amacımız onların yürüme performansını arttırmaları dallar çalılar arasında yürümelerine alışmaları. Her seferinde kendilerini daha da geliştirdiklerini daha da rahat hissettiklerini fark ediyoruz.

Bu sefer yürüyüşe Ali dede ve bir anne ve de 3 yavru keçi bizimle geldi. Her zaman gittiğimiz orman yolundan giderken babam farklı bir yoldan gidelim derken orman içerisine girdik. Başlangıçta rahat ilerledik ama daha sonra çalılar iyice sıklaştı. Can düşe kalka ilerlerken Ada çalılardan biraz çekiniyordu. Babam önden gidiyor ve anne keçiyi çekiyor arkadan da iki yavru onu takip ediyordu. Daha sonra Can onları izliyordu. Bense Ada ya çalıları açıyor ve geçmesini sağlıyordum. Bu arada



Ada ve Can tişört sezonunu açtıkları için üzerilerine hırkalarını giymekte inat ettiklerinden çizile çizile ilerliyorduk. Önümüze çıkacağını tahmin ettiğimiz başka bir orman yolu bir türlü karşımıza çıkmıyordu. Can oldukça zevk alıyor gibiydi ama Ada'nın morali bozulmaya başlamıştı. Bense eve dönmemiz gecikmemesi için bir an önce yola çıkmak istiyordum. Neyse ki orman yolunu bulduk. Çocuklar koşturarak aşağıya indiler. Bir kaç defa düştüler ama tüm yürüyüş boyunca hiç ağlamadılar. Düştükleri zaman yardım almadan kendileri kalktılar.


Farkında değiller ama bu yürüyüş onlar açısından önemli bir deneyim oldu. Molalarda çam ağaçlarının altına yatıp gökyüzüne bakıp kozalakların nasıl yeni bir hayat başlattığını konuştuk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder