29 Mayıs 2016 Pazar

Packet Delivery: çocukların ingilizce ile imtihanı

Bizim çocukların sevdiği bir animasyon dizi var.:Super wings (Türkiye'de harika kanatlar diye gösteriliyor.). Burada robota dönüşebilen uçaklar dünyanın farklı yerlerindeki çocuklara paket getiriyorlar ve kapıyı çalıp "packet delivery" diyorlar. İşte bizimkilerde zaman zaman bu karakteri de içinde olan bir oyun oynuyorlar kendilerince.



Televizyondaki akışların kontrolsüz olduğundan ve de bolca reklam içerdiğinden televizyon yerine youtube dan indirdiğimiz videoları gösterme kararı almıştık. Bizim evde hiç bir zaman çocuk kanalları açılmadı bunun yerine TV izleme zamanlarında videoları gösterdik. Youtube dan indirdiğimiz videolar neredeyse hepsinin İngilizce olmasından dolayı başlangıçtan beri İngilizce izlemeye alıştılar. Anlamasalar da olayların gidişatından çıkarıyorlar konuyu. Bir çok filmi hiç açıklama beklemeksizin ingilizce olarak izlediler.

Superwings'i de youtube dan buldukça izlettik. Youtube'da bir kanalları var ve ingilizce olarak tüm bölümleri yayınlıyorlar. İngilizce tüm bölümleri izlediler. Öyle alıştılar ki geçenlerde annemlerde Türkçesini izlediklerinde bu ne böyle bundan hiç bir şey anlamadık bile dediler.

Oyunları ilginç bir şekilde ingilizce oynuyorlar ama tabii ki dilleri dönmüyor bazen.



Super Wings'lerin Türkiye ziyaretleri ile ilgili bölümü burada.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder