18 Haziran 2016 Cumartesi

Demircili Deniz Yıldızı'nda bir gün


Yaz gelince çocuklar hafta içi deniz diye tutturuyorlar haliyle. Bizlerde çocuklarla gidilebilecek yeni yerlerle ilgili keşifler yapıp hem kendimiz hem de onları gezdirmeyi planlıyoruz. İzmir'de günübirlik gidilecek pek çok seçenek olmasında rağmen kalabalık, denizin temizliği, plajdaki tesisler, taş ya da kum olması gibi faktörleri değerlendirince çok fazla seçenek kalmıyor.



Daha önce gidip gördüğümüz Urla Demircili'deki Deniz Yıldızı aile plajına paralı mekanlara gitmek çok alışkanlığımız olmasa da bir deneme kararı aldık. Bu arada ağırlıklı zengin ya da zengin görünmek isteyen şehirlilerin gittiği plajlara beach club denirken çocukluların takıldıklarına "aile plajı" deniyor genelde.


Pazar günü sıcakta herkesin plajlara akacağını düşünerek cumartesi günü öğleden sonra yola çıktık. Ada her zaman olduğu gibi ne zaman varacağız diye sık sık bizi bunalttı. Demircili'ye Urla'nın içinden Demircili istikametine doğru gidiliyor. Deniz Yıldızı Demircili'deki yarım adanın doğusunda kalıyor. Tozlu bozuk bir yoldan ulaşılıyor.

Vardığımız da araç park yerinde epeyce araba birikmişti bile. Kapıdaki görevli 4 yaşından büyükler için bilet kesildiğini söyledi ama ikizleri bir kişi sayarak bir kıyak yaptı. Su dahil tüm yiyecekler ve içeceklerin rehin alınacağını ve izin verilmediğini söyledi. Zaten kişi başı 15 TL giriş verilip suyu bile oradan almanın işletmenin gelen insanlardan maksimum faydayı sağlamak istediğinin iyi bir göstergesi. Biz çocuklara verdiğimiz her yiyeceği orada bulamayacağımıza göre bu dayatma işletme daha girişte bir iticilik oluşturdu bizde.


Sahilde bir yer bulduk. Kum yerine taşın olması, denizin birden derinleşmesi, girişin yosunlu olması da çocuklar açısından zorluk oluşturdu. Her çocuk gibi bizimkiler  de kum seviyorlar. Deniz oldukça taşlık olduğundan mecburen terliklerle girdik. Yine de çocuklar denizin tadını çıkardılar.


Çocuklar acıkınca mecburen işletmenin kafeteryasındaki hamburgerlerinden çocuklarımızı yedirmek zorunda kaldık. Dışarıda sunulan etin kalitesi ile ilgili oldukça titiz olan Olcay mecburen bu durumu sineye çekmek zorunda kaldı. Bu dışarıdan yiyecek getirmeme durumu hiç bize göre değişmiş doğrusu. Kendilerini hem çocuk dostu görüp hem de çocuklara fahiş fiyattan kendi yiyecekleri dayatmaları gerçekten çok rahatsız edici ama tabiki bu durumu severek ve isteyerek gelen bir çok aile vardır ama biz böyleyiz sanırım. Çocuklar zaten abur cubur sevdikleri için onlar için hava gayet hoş.

Sonuç olarak yer fena değil ama ailecek günü birlik takılmak için biraz pahalı bir seçenek.
Dönerken Demircili sahilindeki yarım adanın olduğu bölüm bize daha uygunmuş. Sonuçta denizin çok bir farkı yok. Son olarak ilginç yarım ada da kısa bir yürüyüş yaptık.


Son olarak en batıdaki Komodor Muhtarın yerine'de bakıp eve geri döndük.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder