21 Ağustos 2013 Çarşamba

Atlıcam zıplıcam

Sanırım çocukların anlamaya zıplamaya doğuştan bir eğilimleri oluyor. Haliyle bizimkiler de bayılıyorlar. Koltukların üstü, yatakları,  yastıklar ne buldularsa üzerinde zıplamak  eğilimlerindeler.

Biz de madem böyle bir durum var, bunu kontrollü hale getirelim dedik. Roma imparatoru formülü...Bir şeyi önleyemiyorsan, sahiplenen ve kontrol et.
Onlara zıplamaları için İnternetten bir trampolin aldık. Trampolin çocuklar için satılıyor diye düşünmüştük ama büyükler de zayıflamak amaçlı kullanıyormuş. Söylenenlere göre 5 dakikalık zıplama 30 dakikalık koşmaya bedel. Biz de denediğimizde bunun doğru olduğunu anladık. Hem küçükler hem de büyükler için faydalı olabilecek bir alet almışız.

Gelen trampolini salonun ortasına koyduk. Salonun ortasında çok yer kaplıyor ama çok hoşlanan gitti. Önceleri düşerler diye endişeleniyorduk ama çok çabuk alıştılar. Hatta bir  süre beraber zıplama başladılar.
Çocuklar enerji barları gibi patlamaya hazır potansiyel enerjiyle dolular. Onların bu enerjilerini kontrollü olarak harcamalarını sağlamak lazım. Trampolin iyi bir fikir bu konuda.
Bu arada hala yataklar üzerinde zıplamak istiyorlar. O konuyu pek çözemedik.


Son olarak atlamak zıplamak çocuklara özgü bir şey olduğunu zannetmeyin. Aya giden astronotların ilk yaptığı şey atlamak zıplamak olmuş.


Hatta küçük bir yarışma bile yapmışlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder