5 Ağustos 2013 Pazartesi

Bütüne / Nutella aşkı

Bizimkilere elimizden geldiği kadar abur cubur vermemeye çalışıyoruz. Alışmalarından çok düzenli yemelerine teşvik olsun diye. Çocukluğun ilk dönemlerindeki yeme alışkanlıkları daha sonraki dönemler için çok belirleyiciymiş. Biz internetin yalancısıyız. Şu da var ki tatlı atıştırmaların yanında sebze ve meyvenin hiç şansı yok neredeyse .

Can da Nutellalı ekmeğin ağızı bulması biraz zor oluyor
Tatlı konusunda tek istisnamız "bütüne" oldu. Yani Nutella. Bir gün Can parmağını yanlışlıkla dokundurup ağzına götürmesiyle Nutella aşkı başladı. O zamandan beri bizimle yaptıkları kahvaltılarda tabakları bitirmeleri karşılığı verdiğimiz bir ödül oldu.

Nutella dünyada milyonlarca kişinin olduğunu gibi bizimde bir tutkumuz. Görünen o ki ikizler içinde vazgeçilmez birşey olacak.


Dünya'da Nutella aşkı o kadar büyük ki iki tutkulu Sara ve Michelle 5 Şubat'ı "dünya Nutella günü" ilan etmişler ve bunu yaymak için çalışıyorlarmış. www.nutellladay.com oluşturulan sitede Nutella tarifleri veriyorlar.

Bu arada Nutella kavanozunda dikkatimizi çeken bir detay, artık Manisa'da üretiliyor oluşu. Biz tad olarak çok bir fark göremedik.

İkizlerden önce bir Nutella anısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder