22 Şubat 2015 Pazar

Kardan Adam


İzmir'e kar nadir yağar. Bu kış normalden daha fazla soğuk ve yağışlı geçti. Geçen hafta yağan kar İzmir'de pek tutmadı ama Çiçekli köyünde güzel tutmuş. Bizim çocuklar bu sene ilk defa kar gördüler ama kar birikmediği için kardan adam yapamamışlardı. Pazar günü hava açık ve nispeten ılıktı. Dede ve babaanneyi alıp Çiçekli'ye gittik. Kar kalkmış ama evin önündeki kuytu kısımda bir miktar kalmış.




Çocukların eldivenleri olmadığı için onlara küçük kürekler verdik. Onlar karları taşımaktan çok zevk aldılar. Büyük bir ciddiyetle dedelerine kar getirdiler. En son aşamada buruna evden getirilmiş havuç ve gözlere de zeytin koyduk. Geç de olsa bir kardan adam deneyimi çok hoşlarına gitti.


Dedenin çiftliğinde işler bitmiyor tabiki. Sıra kafeste tutulan bıldırcınlara yem ve su vermeye geldi. Ada yemleri kuş yemliğine koydu. Can da suluğu ayarladı. Bir bıldırcını dede kafesten çıkartıp sevdiler.



Dede bitmeyen ve sonu gelmeyen projelerine bir de yaptığı küçük sera da limon selvisi yetiştirmeyi de eklemiş. Yeni yapılan serayı da görmüş olduk. Sera çocukların boylarına göre olduklarından eğilmeden rahatlıkta gezdiler. Seranın içi dışarıya göre daha sıcaktı.


Son olarak bahçeye konan arı kovanlarının sahibi kovanların durumunu görmek için bahçeye gelmiş. Koruyucu kıyafeti ile gelince bizimkilerin çok hoşuna gitti. Tesadüf olarak bir kaç gün önce de Maymun George çizgi filmin de görmüşlerdi. Çizgi filmle gördüklerinin canlanıp yanlarına gelmesi çok ilgilerini çekti.


Dönerken yaptığımız kardan adamın yanında babaanne ile bir hatıra fotografı çektirdik.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder