3 Ocak 2015 Cumartesi

Çiçekli Köyü yürüyüşü

2014 yılının sonuna doğru çocuklar o kadar hasta oldular ki ateş düşürmekten, şurup yetiştirmekten, gece saat kurup kalkmaktan resmen yıldık. Yılbaşı tatilinin uzamasıyla çocuklarla biraz daha zaman geçirme şansımız oldu. Havalar da beklenenden çok daha soğuk olunca eve kapanmaktan başka bir çaremiz yoktu.
İmdadımıza yine Bilgin ailesi yetişti. Çiçekli de biraz yürüyüş yapalım hava alalım dediklerinde biz bir an olsun soğuk havayı unuttuk.



Yerler önceki günün yağmurundan iyice çamur olmuştu. Allahtan geçen seneki çizmeler çocukların ayaklarına oldu. Çiçekli köyünde İlhan dedenin bahçesine arabaları koyduk. Ali dedenin bahçesine doğru bir yürüyüş yaptık. Ali dede sürpriz bir şekilde çocukları görünce çok sevindi. Yeni aldığı bıldırcınları gösterdi.
Daha sonra biraz daha yürüyelim diye tarlanın yakınındaki tarihi kervan köprüsüne geldik. Dere yoğun yağan yağmurlardan oldukça coşmuştu.


Kervan köprüsü Çiçekli köyü Yaka köy civarındaki en önemli tarihi eser sayılabilir. İpek yolunun en ucu sayılan İzmir'e yük taşıyan kervanlar bu köprüden geçerlermiş. Ormanın içerisinde yer yer taş döşeme yollar görünebiliyor.

Köprü çok eski olmasına rağmen üzerinden hala yürünebiliyor.


Köprüyü geçtikten sonra bu sefer derenin karşısından Çiçekli köyüne yürüdük. Yolun sonuna doğru çocuklar artık yoruldum demeye ve sızlanmaya başlamışlardı. Gevşek toprak yol üzerine serilmiş asfalt yol üzerinde giden bir araba zayıf asfaltın kopmasıyla az daha dereye yuvarlanacaktı. İçeridekilerin araba yuvarlanmadan çıkmalarına yardım ettik.

Kesilmiş bir ağaç gördük. Halkaları sayıp ağacın yaşını tahmin etmeye çalıştık. Büyük Can ve çocuklar çok ilgi gösterdiler.


İlerledikçe çocukların yorgunlukları iyice belli olmaya başladı. Bir kütük bulup oturdular.


Yolda bize katılan köpeklerin eşliğinde İlhan dedenin bahçesine ulaştık. Termostaki sıcak çay ve kahve ilaç gibi geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder