19 Nisan 2014 Cumartesi

Toplu park sevdası /IKEA oyun alanı


Bizim çocukların 3. doğum gününü dört gözle beklemelerinin en önemli nedeni IKEA'nın alt katındaki onların toplu park dedikleri oyun alanı... Bizimkiler IKEA oyun alanına 90 cm den uzun çocukların alınması kuralına uysalar da 3 yaşı doldurmadıkları için alınamıyordu. Cumartesi günü nihayet bu hasret bitti. 






IKEA oyun alanında çocukları 45 dakika süreyle oyalıyorlar ki bizim için altın değerinde bir nefes alma süresi bu. Camdan bakıp onların mutlu bir şekilde oyun oynadıklarından emin olduktan sonra gidip sakin bir şekilde kahve içtik. 

AVM lerde parayla girilebilen bir çok oyun alanı var. Biz iki çocuk için 2 kat para harcamamız gerekiyor ama biz prensip olarak çocukların standart olarak oyun oynacakları ortamlara bir de para vermeye karşıyız. Bir de çocuklara oyunun para karşılığında oynanabileceği ve dolayısıyla daha fazla zevk alabilecekleri algısını oluşturmak istemiyoruz. Oyun zevkli ve bedava olmalı... Ya da bizim küçüklüğümüzdeki bayramda seyranda gittiğimiz lunaparklar gibi nadir gidilmeli ki her saniyesi değerli olsun.


Oyun alanından çıktıklarında ne yaptıkları sorduk. Öyle ya büyüklerin girmediği sadece çocukların girdiği ayrıcalıklı bir alan. Can bol bol trenle oynamış, Ada'da verilen kalemlerle resim yapmış. 

Ada üzerilerinde isimlerinin yazdığı etiketlere taktı. Bir kaç gündür "Neden bize kağıt yapıştırdılar?" diye sorup durdu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder