10 Ağustos 2014 Pazar

Çiçekli köyünde ağustos pikniği


Çiçekli köyüne gitmeyeli epeyce zaman olmuştu. Boraların seçim bahanesi ile ilgili İzmir'de olmaları bizim için motivasyon oldu. Sakin gürültüsüz bir yer olsun dedi. Çiçekli köyünün derme çatma durumu bazen hoşumuza gidiyor. Çocuklarda bütün gün evde olmaktan sıkıldılar. Çiçekli'yi bir gün batımı pikniğe yapalım dedik.




Bora her zamanki pratikliği ile mangalı yaktı. Çocuklar kesilmiş kiraz ağacı dallarını mangala taşıdılar. Güzel bir yemek yedik.


Üstümüzden epeyce sayıda uçak geçti. Can'la uçakları bulmaya ve kanatlarının altındaki motorları seçmeye çalıştık.


Çocuklar susuzluktan iyiye kurumuş bahçede dikenler arasında ilerlediler. Birbirlerini cesaretlendirip bata çıka ilerlediler. Çok sevdikleri dere kenarına gitmek istediklerini biliyordum. Ben de onlara katıldım. Pıtıraklar her taraflarına iyice yapıştı. Kuru otlar ayakkabılarından girip rahatsız etti fakat yılmadan dereye gittiler. Dere tabiki kurumuş.


Dönüşte o kadar çok pıtırak vardı ki komple üstlerini değiştirmek zorunda kaldık. Olcay evde pıtırakları temizlemek için çok uğraşmış. Tüy gibi dikenleri de elimize battı.


Batan güneş asmaların arkasından muhteşem görünüyordu.


Bora ve ikizlerden oluşan korkutma ekibi gece karanlığında hepimize korku saldı.

 Az sonra dalların arasından muhteşem bir dolunay çıktı. Ayın dünyaya en kısa mesafede yaklaştığında ayın kocaman görünmesine super moon deniyor. Ay dünya etrafında eliptik bir yörüngede dönüyor. En çok yaklaştığında dünyaya uzaklığı 357 bin km oluyor. En uzak konumuna göre %15 daha büyük ve %30 daha parlak görünüyor.


Bugün Türkiye'de ilk kez cumhurbaşkanlığı seçimleri halk tarafından yapılıyordu. Saat dokuda neticeyi öğrendiğimiz moralimiz hafiften bozuldu.  RTE %52 oyla en 5 yıl daha başımızda.


Bu harika gecenin en büyük sürprizi Boraların arabasının benzinin bitmesi oldu. Bora'ın iddiasına göre araba uyarı verdikten sonra 200 km daha gidebilirmiş. Benzin tahmininde önce bitti. Gece en yakın benzinin gidip bir pet şişeye benzin aldık.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder