20 Eylül 2014 Cumartesi

Greenpeace gemisini ziyaret

Uzun zamandır bizim çocuklar kordondaki çocuk parkına gitmek istiyorlardı. Kordonun başındaki limanın otoparkına arabayı park ettik. Limanda Greenpeace gemisinin ziyarete açılmış. Çocuklarla beraber gezdik. Can ve Ada'nın ilk ayaklarını bastıkları gemi Greenpeace'ın Rainbow Warrior 3 gemisi oldu.
Geminin tam karşısında dev gibi kruvazör gemisi yanaşmıştı. Şimdiki çocuklar çok şeyi erkenden öğrendikleri için çok şaşırmıyorlar. Kocaman gemi çok fazla ilgilerini çekmedi.



Yine de bir hatıra fotoğrafı çektirdik.
Geminin üst güvertesinde bulunan tehlike çanını çalmaya çalıştık. Çan biraz sembolik içersinde ip olduğundan herhangi bir ses vermedi. Çan daha önceki Rainbow Warrior gemisinden hatıra olarak alınmış. Daha önceki gemi ömrünü tamamlamış ve şimdi uzak doğuda hastane olarak kullanılıyormuş.
Ada son teknolojik donanımlı kaptan köşkünde oturdu. Gemi yelkenli olmasına rağmen her şey otomatik. Geminin 2011  imal edilmiş ve hoş bir tesadüf olarak bizim çocuklarla yaşıt.
Dışarıda güneş enerjisi ile çalışan bir yemek ocağı vardı.
Bizimkiler gemiden çok parkı istedikleri için hemen kendimizi parka attık. Daha önce yazdığım gibi ikiz sahibi olmanın avantajlarından birisi iki kişilik oyunlarda birini aramak zorunda kalmamanız. İkisinin aynı anda aynı oyunu istemesini sağlamak zor oluyor.
Kordon çok sıcak ve kalabalıktı.


Bir elde çocuk diğer elde fotoğraf makinesi ile yine bir kaç fotoğraf çalışması yapmaya çalıştım.

Bizim için güzel ama yorucu bir gün oldu. Öğretmelerinin söylediğine göre çocuklar her yerde bulunabilecek parkı ballandıra ballandıra anlatmışlar ama bindikleri gemiden hiç söz etmemişler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder