12 Eylül 2014 Cuma

Pencerede domates yetiştirme


Çocukların doğal yaşantı ile ilgili gözlemleri şehirlerde çok mümkün olmuyor. Şehirde yaşayanlar genelde tüketici olduklarından her şeyin satın alınabileceğini düşünüyorlar. Aslında bazı şeyleri üretmek de mümkün. Çocuklar için sevdikleri bir sebzenin topraktan çıktığı görmeleri ve her aşamasına şahit olmaları onların doğayı anlamaları için önemli. Hala okullarda yapıyorlar mı bilmiyorum ama biz pamuk içersinde fasulye yetiştiren bir nesiliz.



Bu yaz çocuklar bir bitki nasıl yetişir görsün diye pet su şişesi içerisinde domates yetistirdik.  İnternetten resmini görmüştüm. Bir 1,5 litrelik su şişesini ortadan ikiye kestik. Şişenin kapağında bir delik açtık. Buradan bir pamuk ip geçirdik(ben eski bir ayakkabı bağı kullandım).

İp aşağıdaki suyu emerek toprağı ıslatacak. 1,5 TL ye aldığım ceri domates fidanlarını yerleştirip normal saksı toprağı ile doldurduk. Toprağı Can doldurdu.

Pencerenin önüne koyduk. Her gün domatesin gelişimini gozlemlediler. Önce çiçek çıktı. Çiçek dökülüp yerine minicik domates çıktı. Yeşil domates büyüyerek kızardı.

En domatesleri toplayıp yediler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder