27 Eylül 2014 Cumartesi

İlk veli toplantısı

Bizimkilerin adı "Elma Şekerleri"

Bunca yıl okul okuduktan, sınavlara girip diplomalar aldıktan sonra tekrar filmi geri sarıp eğitim yıllarının başına dönüyoruz çocuklar sayesinde. Bir farkla bu sefer öğrenci değil veli olarak. Çocukken bir çok şey bizim adına karar verilirken şimdi de biz onlar adına karar veriyoruz.



Çocuklar temmuz ayının başında okula başlamıştı. Okul diyorsak da aslında kreş. Çocukların ve bizim kafamız çok karışmasın diye hep okul dedik. Eylül ayında okul resmi olarak başladı. Okul yönetimi bizi resmi olarak bir cumartesi günü veli toplantısına çağırdılar.
Veli toplantısı sınıflarında yapıldı

Cumartesi olduğundan çocukları babaanne ve halalarına bıraktık. İkiz olduklarından sadece babaanneleri tek başına üstesinden gelemiyor. Bizler de onlarsız okulun yolunu tuttuk. Hayatımızda ilk defa olacağından doğrusunu söylemek gerekirse heyecanlıydık. Evde oldukça aktif ve çokca da hırçın olduklarından bir şikayetin geleceğinden biraz kaygılıydık.

Okul yönetimi toplantıyı sınıflarında yapmayı düşünmüş. Biz de onların her gün girdikleri kapıdan girdik. Küçücük sandalyelerine oturduk. Zamanla diğer veliler de geldi. Toplantıda yıl boyunca yapacakları faaliyeleri anlattılar. Resim, müzik, cimlastik, bale, ingilizce falan derken program epeyce yoğun.
Can ve Ada'nın dolabı

Bir veli okulda bir öğretmen ile ilgili hoşlanmadığı durumu sert bir şekilde söyleyince ortam biraz gerildi. Gereksiz gerginlik bizim için de sürpriz oldu. Her çocucuğun farklı farklı problemleri varmış.

Bizimkilerle ilgili bir şikayet gelmedi. Hatta öğretmen Can pırlanta gibi sakin bir çocuk bile dedi. Bu bizim Can mı diye birbirimize baktık bir süre. Çocuklar okulda ve evde farklı rollere bürünebiliyorlar sanırım. Bizimkiler yemeklerini çok güzel yiyorlarmış. Öğretmeni kahvaltı yetiştiremiyoruz onlara dedi. Çok sevdikleri reçelli ekmeği verdikleri için çok şaşırmamıştık.

Çocukların okula uyumu konusunda çok fazla bir zorluk çekmedik. Sadece sabahları kaldırmak zor oluyor ama okula istekli gidiyorlar. Umarım çok uzun öğrenim hayatlarında bu durum devam eder.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder