30 Haziran 2014 Pazartesi

Münevver Teyze'ye veda

İkizlerin kreşe başlamalarına karar vermemizle beraber evimize gelen çocukların bakımından sorumlu Münevver teyze'mizin görevi de bitmiş oldu. Çocuklarla ilgili en zorlandığımız durumlardan birisi bir bakıcı bulmak olmuştu. İnsanın kendinden daha çok değer verdiği çocuklarını başka birine teslim etmek kolay bir şey değil.

Bir bu konuda oldukça şanslı sayılırız. Çocukların okula başlamasına kadar geçen 3 yıla yakın zamanda sadece 2 bakıcıları oldu. İlk bakıcıları Şenay abla sağlık nedenlerinden dolayı devam edemeyeceğini söylediğinde bizim yine başa dönüp tekrar güvenilir birilerini bulma arayışlarımız başladı. Mahallemizden daha önce tanıdığımız Münevver abla yaklaşık 1 sene çocuklar için geldi.


Bakıcı bulmakla ilgili aslında bakılması gereken bir kriter var: Çocukları sevmesi ve çocuklarında onu sevmesi. Münevver ablayı çocuklar çabuk benimsediler ve sevdiler. Çocukları bakan bakıcaların bunu sadece para için yapmaması gerekiyor. Çocuklarla iyi bir bağ kurması da önemli.




Ağustos'un son günü Münevver teyzeleri ile son günleriydi. Bir uğurlama partisi yaptık. Artık Münevver teyzenin sadece ara sıra onları sevmek için geleceğini her gün hazırlanıp okula gideceklerini anlattık. Ayrılık çok zor olmadı. Sanırım Münevver teyze için daha zor oldu.


İkizlere tek bakıcının yetmesi pratik olarak çok mümkün değil. Mesela mutfağa mama hazırlamaya gittiğinde çocuklara göz kulak olacak birileri gerekiyor. Bu görev için de vefakar annelerimiz devreye girdi. Ağrılarına, hastalıklarına rağmen yaz kış demeden çocuklara geldiler. Anaların hakkı hiç ödenmez gerçekten. Kaç yaşında olursa olsun koştura koştura geliyorlar yardıma.

Ada ve Can anneannesiyle
Ada ve Can babaannesiyle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder