7 Temmuz 2014 Pazartesi

İlk defa sinema

Sevgili Bora ve Neşe ne zamandır bizi Tepekule'deki ücretsiz sinemaya çağırıyorlardı ama biz çocuklar bahanesi ile gidemiyorduk. Pazartesi günleri çocuk filmleri oynuyormuş. Akşam sinema da buluştuk. Çocuklar İzmir'de artık kalmamış yazlık açık sinemada ilk filmlerini izlediler.




Makina Mühendisleri odasında ait Tepekule İş Merkezi'nin teras katında muhteşem bir İzmir manzarası ve gün batımı eşliğinde sinama gerçekten keyifli. Yaz boyu güzel filmler oynuyor. Çocuklara bir torba dolusu mısır aldık. Onlar mısır eşliğinde film izlerken bizde sohbet ettik. Çocuklar gün boyu okulda yoruldukları için uyurlar diye bekliyorduk ama eve kadar uyumadılar.


Sinemada izledikleri ilk film gerçekten onların yaşına hitap eden AYAS adındaki bir filmdi. İlk Türk çocuk çizgi sinema filmiymiş. Gittiğimiz yerlerde bir kaç defa Türk yapımı çizgi filme rastlamıştık ama pek beğenmemiştik. Bizim çocuklar video oynatıcısından film izledikleri için yerli yapımlara çok maruz kalmadılar. Türk çizgi filmleri hem animasyon olarak kötü hem de o kadar nasihat ve mesaj yüklü ki bir ahlak dersi mahiyetinde. Yabancı çizgi filmleri daha yaratıcı ve öğretici. Yol göstericiliği çok daha ince detaylarında ve çocuğun direkt almasından çok endirek keşfetmesi amaçlanıyor. En güzel tarafı da büyükleri de sıkmıyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder