22 Temmuz 2014 Salı

Tuvallette İngilizce


Bizim çocuklar bir gün güzel İngilizceyi nasıl öğrendikleri sorulduğunda tuvalette öğrendiklerini söyleyebilirler. Bu başta tuhaf gelebilir ama bilinçli olarak yaptığımız eğitim aynen böyle oldu. www.kids-pages.com adresinden resim ve ingilizceleri olan flash kartları parasız indirip yazısından çıktı aldım. İngilizce ya da herhangi bir şey öğrenmek için kullanılan flash kartlar çok faydalı. Flash kartların fotoğraf makinelerinde kullanılan elektronik hafıza kartları ile hiçbir alakası yok. Hızlı hatırlatma kağıtları olarak düşünülebilir. İngilizce kelimenin karşılığı resimde görüldüğünde anlatmaya gerek kalmıyor. Resimler bir şeyi anlatmaktan daha akılda kalıcı (Bir resim bin sözcüğe bedeldir -- Çin atasözü).



Her akşam yatmadan önce tuvalette bir tekrar yapıyoruz. A4 kağıtları yıprandığından tüm kağıtları sunu dosyasına koydum.  İsmini de ingilizce kitabı koyduk. Kitabı istediğimiz sayfaları ve istediğimiz sırada kişiselleştirebiliyoruz. Kendi kitabımızı sıfır maliyetle oluşturabiliyoruz.


Ada, ingilizceye Can'dan daha fazla ilgi gösteriyor gibi. Can direk öğrenmek yerine Ada'nın konuştuklarına çaktırmadan dinleyerek öğreniyor. Çocukların kelime hazneleri gittikçe artıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder