4 Temmuz 2014 Cuma

Yepyeni bir oda


Çocukları okula göndermeye başlamakla birlikte onların odalarında da bir değişiklik yapalım dedik. Hem biz izindeyken ve onlarda okuldayken bu değişikliği yapmak daha kolay olacaktı. Evde olduklarında sürekli meraklı bir şekilde ayağımıza dolandıkları için bir iş yapmak çok zor oluyor.



Odaya bir nebze kır bayır havası katmak için yeşile ve mavi olarak doğa temasına karar verdik. Daha önceden IKEA'dan yaprak şeklindeki LOVA aksesuarını almıştık ama monte etmemiştik. Bu yeşil ve maviye uyumlu olacağını düşündük. Çocukların odasını daha önce bizim oturma odası olarak tasarladığımız için özel olarak yaptırdığımız kitaplık haliyle bir köşede kaldı.

Boyaları Koçtaş'tan aldık. Marshall, DYO gibi markaların kartelalarına baktık. Genelde soluk ve pastel renkler hakim olduğundan mevcut renkleri beğenmedik. Neyse ki renk karışımlarıyla istenilen renk elde edilebiliyormuş. Canlı mavi ve yeşil tonu seçtik. Bilgisayarlı bir makina baz bir renge 3 ana rengi ekleyerek istenilen rengi oluşturabiliyor. Her rengin bir kodu var. Bu kod kullanılarak ileride aynı boyadan tekrar karışım hazırlanabiliyormuş. Boyanın yanında diğer gerekli fırçaları aldık.

Boya işi benim için yeni öğrendiğim bir şey. Aslında çok zor değil ama epeyce zaman alıyor. Küçük odanın boyanması bir günümü aldı. Ayrıca sağa sola boya akıttığım için Olcay'a da iş çıkarttım.

Çocuklar eve geldiklerinde boyanmış odayı görmeleri onlar için çok büyük sürpriz oldu. Daha sonra beraberce aldığımız yapıştırabilen figürleri hep beraber duvara yapıştırdık.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder